Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ile Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen "Unlu Mamul Üretiminde Hijyen ve Sanitasyon Koşullarının Sağlanması ve İyileştirilmesi" konulu eğitim toplantısı düzenlendi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda düzenlenen eğitim toplantısına İl Müdürümüz Bestami Zabun, Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy, Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Çoban ile ilimizde faaliyet gösteren unlu mamul üreticileri, fırıncılar, pastane sahipleri ve çalışanları katıldı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun yaptığı konuşmada; "Bugün sizlere unlu mamul üretiminde teknik ve hijyenik konular ile hijyen yönetmeliği çerçevesinde uyulması gereken hususları ayrıntılı bir şekilde anlatmayı planlıyoruz. Bu eğitim unlu mamuller konusunda vermiş olduğumuz eğitimlerin sonuncusu olacak. Bundan sonra çok yoğun bir şekilde denetimlerimizi sıklaştıracağız ve hijyen yönetmeliğine aykırı hareket eden işyerlerine mevzuatta yazılı olan ceza ve yaptırımları uygulamaya devam edeceğiz. Benim sizlerden istirhamım lütfen ürettiğiniz ürünleri temiz olarak üretin ve hijyen kurallarına uyun. Ayrıca Belediyemizin başlattığı Günebakan Çiçeği projesine katılmanızı ve bu proje kapsamında verilen sertifikayı almanızı rica ediyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılar sunuyorum." dedi.
Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Çoban ise fırınların ruhsatlandırılması hususundaki yeni yönetmelikler hakkında bilgiler verdi.
Konuşmaların ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürü İlhan Akbal tarafından " Unlu Mamul Üretiminde Hijyen ve Sanitasyon Koşullarının Sağlanması ve İyileştirilmesi " konulu sunum gerçekleştirildi.
Daha sonra katılımcıların sorularının cevaplandığı son bölümle eğitim sona erdi.