Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından, gıda İşletmelerinde işin nevine göre çalışan lisans mezunu meslek mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; İl Müdürümüz Bestami ZABUN, İl Müdür Yardımcımız Mustafa ÖZATEŞ, Gıda ve Yem Şube Müdürümüz İlhan AKBAL ile İlimizde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde çalışan Lisans Mezunu meslek mensupları katıldı.
Toplantının açılışında konuşan İl Müdürümüz Bestami ZABUN; "5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunun Sorumluluklar başlıklı 22 inci maddesinin 7 inci fıkrasına göre gıda işletmeleri, aşağıda verilen Ek-1 listesinde belirtilen işin nevine göre, konu ile ilgili lisans eğitimi almış en az bir personel çalıştırmak zorundadır. Çalışacak olan bu personeller işletme sahipleri ile birlikte kaliteli ve hijyenik üretimden sorumludurlar. Çalıştırılması zorunlu personel olarak işe başlamadan önce meslek odası bulunan meslek mensubu bağlı olduğu meslek odasından ilgili işletmede çalıştığına dair belge alacaktır. Meslek odası bulunmayan meslek mensupları için gıda işletmecisi ile yapacağı sözleşme aranacaktır. Gıda işletmecisi üretimin nevine uygun en az lisans düzeyinde eğitim almış ise kendi işletmesinde zorunlu personel olarak çalışabilir. Gıda işletmecisi işletmesindeki her faaliyet için ayrı ayrı personel çalıştırabileceğe gibi sadece bir personel de çalıştırabilir." Dedi.
Konuşmanın ardından Gıda ve Yem Şube Müdürü İlhan AKBAL konunun detayları hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.
Gıda İşletmelerinde Çalıştırılması Zorunlu Personel Tablosu