İl Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Uzmanları tarafından İlimizde bulunan kasaplar ile marketlerin et reyonları denetimleri devam ediyor.
İl Müdürlüğümüzden yapılan yazılı açıklamada; "5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" kapsamında, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve vatandaşa güvenli gıda sunulmasının temini amacıyla Gıda Kontrol Uzmanlarımız tarafından İl genelinde bulunan kasaplar ile marketlerin et reyonları yıl içerisindeki kontrol planı ve risk esaslı olmak üzere rutin olarak denetlenmektedir.
2015 yılı ilk altı aylık dönemde kasap, şarküteri, dönerci ve lokantalara yönelik 187 adet denetim yapılmış, 45 et ve et ürünü numunesi alınmış, olumsuzluğu tespit edilen iki işletmeye 5.856 TL idari para cezası uygulanmış, ayrıca et ve et ürünleri satan ve işleyen işyerleri çalışanları ve sahiplerine yönelik olarak yasal düzenlemeler ve hijyen konularında bilgilendirme toplantıları yapılmıştır.
Yapılan denetimlerde;. kasaplardaki genel hijyen şartları, satılan etlere ait kesim raporu, izlenebilirlik, soğuk zincir şartlarının uygunluğu ve karkas etlerde resmi damga kontrolü ve et ve et ürünleri tebliğine uyulması konularına önem verilmekte ve eksiklik görülen konularda kasaplar ve market sahiplerine gerekli uyarı ve yasal işlemler uygulanmaktadır.
Ayrıca yapılan denetimlerde et ve et ürünlerinden numuneler alınarak tür tayini ve tebliğe uygunluk açısından analiz edilmek üzere ilgili laboratuvarlara gönderilmektedir ve gelen sonuçlara göre de işlem yapılmaktadır."