T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İl Müdürlüğümüzden Yemek Fabrikalarına Eğitim

Yayın Tarihi : 5.01.2017
İl Gıda Güvenliği Koordinasyon Kurulunun 2016/3 sayılı kararına istinaden ilimizde faaliyet gösteren yemek fabrikası işveren ve personellerine yönelik bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenlendi İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim toplantısında; Gıda ve Yem Şube Müdürü Yusuf YEŞİLDAL başkanlığında teknik personellerimiz Veteriner Hekim Adem ÖZKİRAZ ve Gıda Mühendisi Nesrin GÖRKEM tarafından Gıda Zehirlenmeleri, Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği ve hijyen kuralları hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Halk sağlığını korumak adına işletmelerin 5996 sayılı kanun gereğince uyması gereken hijyen kuralları, gıda zehirlenmelerine sebep olan faktörler ve önlenmek için alınması gereken düzeltici önleyici faaliyetler hakkında eğitim sunumu yapılmış olup rutin kontroller sırasında tespit edilen mevzuata uygun olmayan durumlarda cezai müeyyidelerin uygulanacağı belirtildi.​​