T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Fırıncılara Hijyen Eğitimi Verildi

Yayın Tarihi : 24.08.2017

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol gereği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından Aksaray genelinde ekmek üretimi sektöründe çalışanlara yönelik "Hijyen Eğitimi" verildi.


Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen "Hijyen Eğitimi"ne Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Necdet ÇOKHAMUR, Gıda ve Yem Şube Müdürü Yusuf YEŞİLDAL, Fırıncılar Odası Başkanı Halis ALTINSOY ve sektör çalışanları katıldı.

Burada konuşan Çokhamur, sektörün sorunlarını bildiklerini ve çözüm yolları için gayret sarfettiklerini belirtti.

Çokhamur, organizasyonun tertibi ve yakın işbirliğinden dolayı Aksaray İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teşekkür etti.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Yeşildal ise, Aksaray'ın gıda hijyeni ve gıda denetimi konusunda Türkiye'de iyi bir yerde olduğunu, daha iyi yerlere gelmesi için aralıksız çalıştıklarını kaydetti.

Eğitimde sektör temsilcilerine genel hijyen kuralları, ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi, sektör sorunları ve ilgili mevzuat konusunda katılımcılara Gıda Şube Müdürü , Gıda Mühendisi Emel KARAMAN ve Gıda Mühendisi Mustafa ÜZER tarafından sunum yapılarak bilgi verildi.

Uzmanlar tarafından verilen eğitimler sonunda sektör çalışanları, sorun ve temennilerini iletti.

Eğitime katılan 316 sektör çalışanına yönelik eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar '"Hijyen Belgesi" almaya hak kazandı.