T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Aksaray’da Kurban Bayramı Öncesi Gıda Denetimleri Sürüyor

Yayın Tarihi : 24.08.2017

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi gıda denetimlerini sürdürüyor.

Aksaray halkının Kurban Bayramını sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetim programı oluşturuldu.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami ZABUN konu ile ilgili yaptığı açıklamada,"Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte yoğun olarak tüketilen şekerli mamuller, tatlılar, unlu mamüller, kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekiminin hijyenik ortamda yapılması gibi konular büyük önem arz etmektedir. Aksaraylıların güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak en önemli görevlerimizden. Tüketicimizin sağlığını korumak amacıyla yürütülen gıda denetimleri, Kurban Bayramı öncesinde de yoğun şekilde devam etmektedir. Özellikle bayram öncesinde ekiplerimizin gerçekleştirdiği bu denetimlerde amacımız halkımızın kaliteli sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamaktır. İnsan sağlığını ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalarımız aynı hassasiyet ve kararlılıkla devam edecektir."dedi.

Kurban Bayramında ve sonrasında vatandaşların etlerini bir gün dinlendikten sonra işleme tabi tutması gerektiğini aktaran İl Müdürümüz şunları söyledi.

"Aksi taktirde tam olgunlaşmadıklarından tüketim kaliteleri düşük olacaktır. Kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekiminin hijyenik ortamda yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda, kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri dolayısı ile halk sağlığının korunması amacıyla etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerinin et ve et ürünleri işleyen ruhsatlı işyerlerine yaptırmaları, sokak aralarında yol kenarlarında et işleme ruhsatı olmayan yerleri kullanmamaları gerekiyor Ayrıca vatandaşlarımızdan duyarlı olmaları, görülen olumsuzlukları Bakanlığın Alo 174 Gıda Hattına ihbar etmeleri gerekmektedir. "