T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Ramazan Bayramı Öncesi Gıda Denetimleri Arttırıldı

Yayın Tarihi : 13.06.2018

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi, Aksaray Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından, gıda kontrol denetimleri artırıldı.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte denetimlerinin artırıldığını söyleyen Aksaray İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Bülent SAKLAV, "Başta tatlıcılık, pastacılık ürünleri, unlu mamuller, ekmek, pide ve şekerli mamullerin üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine ilişkin denetimleri artarak devam etmektedir. Veteriner hekim, ziraat mühendisi ve gıda mühendislerinden oluşan gıda kontrol görevlilerince işletmelerin genel hijyen, personel hijyeni, gıda işleme ve hazırlama ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin ve katkılarının uygunluğu ve muhafaza şartları kontrol edildi. Ayrıca, açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son kullanma tarihi olmayan gıdalar kesinlikle tercih edilmemesi gerekiyor. Son tüketim tarihi, saklama şartları gibi etiket bilgilerinin olduğu ürünleri satın almaları konusunda dikkatli olmaları gerekiyor" diye konuştu.

Alo 174 Gıda Hattı'na yapılan ihbar ve şikayetlerin derhal işleme alınmakta olup, bahse konu işletmelerin denetlenerek sonucu şikayetçiye bildirilmektedir